Pihan asfaltointi


Pihojen asfaltointi

Pihan asfaltointi on erinomainen valinta, kun halutaan helppohoitoinen, pitkäikäinen ja siisti piha. Asfaltti on monien muiden hyötyjen lisäksi erittäin kustannustehokas ratkaisu pihan päällystämiseen. Asfaltti ei pölyä kuivalla eikä kura roisku sadekelillä. Asfaltin puhdistaminen on erittäin helppoa, sen voi harjata tai puhdistaa huoletta pesurilla. Asfaltoitu piha kestää kovempaakin käyttöä ja rasitusta eikä se vaadi sen erityisempää huolenpitoa.

Ennen pihan asfaltointitarjousta tulemme aina veloituksetta paikan päälle ja kartoitamme asiakkaan kanssa yhdessä asfaltoitavan alueen lähtötilanteen. Tämän jälkeen tarjoamme asiakkaan toiveiden mukaisen ja asfaltoitavaan alueeseen parhaiten sopivan ratkaisun. Asfaltoinnin toteutetaan asiakkaan toivomassa aikataulussa. Pyydä meidät käymään – soita 040 584 5313.

Uudelle asfaltoitavalle alueelle, asfaltti vaatii kunnolliset pohjatyöt. Näin saadaan varmistettua asfaltin pitkäikäinen ja laadukas lopputulos. Toteutamme myös kestävän ja laadukaan asfaltin vaatimat pohjatyöt ennen varsinaista asfaltointia. Mikäli haluat toteuttaa pohjatyöt itse, voit lukea vinkit täältä.

Tiesithän, että voit hyödyntää kotitalousvähennystä pihan asfaltoinnissa!
Lue lisää täältä.

Asfaltin hinta

Pihan asfaltoinnin hinta koostuu monesta eri tekijästä. Asfaltoinnin hintaan vaikuttavat asfaltoitavan alueen koko, käyttötarkoituksen vaatima asfaltin paksuus sekä asfaltoitavan alueen pohjan kunto.

Asfaltin käyttötarkoituksen asettamat vaatimukset tarkoittavat sitä, että millaista liikennettä asfaltilla tulee olemaan. Mitä enemmän ja raskaampaa liikennettä, sitä paksumpi asfaltin tulee olla. Käyttötarkoituksen perusteella valitaan myös oikeanlainen käytettävä päällystetyyppi, joka vaikuttaa lopulliseen asfaltoinnin hintaan. Oikeanlaisella asfaltilla oikeassa käyttötarkoituksessa saadaan kestävä lopputulos.

Pihan perustamisen vinkkejä omatoimirakentajalle

Lue ammattilaisen vinkit

Seuraavassa karkea esimerkki, mitä kannattaa huomioida, kun perustetaan pihaa routivalle maalle:

Pohjatyö on syytä tehdä 0,5 – 1 metriä isommaksi kuin päällystettävä alue routivilla alueilla. Rakennekerrokset ovat tärkeitä. Sillä ehkäistään routimista sekä kosteuden tiivistymistä kiinteistön perustuksiin. Kun rakennekerroksia tehdään, on syytä muistaa tiivistää kerrokset hyvin maantiivistyskoneella. Rakennekerrokset tiivistetään 20cm kerroksina. Rakennekerroksissa on hyvä huomioda, mihin korkeuteen asfaltin pinta jää.

Talon sokkelikorkeuden olisi hyvä olla 400 – 500 mm, jotta roiskuva sadevesi ei pääsisi vahingoittamaan varsinaista julkisivumateriaalia.

Sadevesikaivojen sijoitukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Laita kaivot rännien kohdille.

Pihan kaivot kannattaa laittaa teleskooppimallisina, jotta niitä voi säätää.

Pihan kaadot ovat hyvin tärkeitä. Minimikaato on 1 cm per 100 cm, mutta parempi olisi tästä jyrkempi kaato, jos vain mahdollista.

Huomioi rakennuksen routasuojat. Laita routasuojalevyt riittävän syvälle.

Suunnittelijaa kannattaa käyttää. Suunnittelija näkee yleensä heti, minkälainen maapohja on ja osaa neuvoa minkälaisia paksuuksia rakennekerroksissa käytetään.

Pihan rakennekerrokset:

  • Routivan pintamaan poisto esim. 60 – 120 cm saakka.
  • Eristys- ja suodatinkerros: Suodatinkerroksella estetään routiminen, kapillaariveden nousu sekä päällysrakennekerrosten sekoittuminen. Kerros koostuu suodatinkankaasta tai vähintään 20 cm hiekkakerroksesta.
  • Jakava kerros: Sorasta tai murskeesta tehty kerros jakaa painon isommalle alueelle.
  • Kantava kerros: Ottaa vastaan päällysteeseen kohdistuvan painon. Kerros tehdään sorasta, murskeesta, sepelistä tai soramurskeesta.
  • Asennuskerros: Viimeinen kerros ennen päällystettä. Kerroksen paksuus on noin 5 cm. Tällä kerroksella samalla tasataan epätasaisuudet ja hienosäädetään kaadot.
  • Päällyste: Asfaltti